تنظیم لایحه مالیاتی

تنظیم لایحه مالیاتی

تنظیم لایحه مالیاتی یکی از کارهای است که برای صاحبان کسب‌وکار بسیار مهم و بااهمیت است زیرا اگر در لایحه‌ای که تنظیم می‌کنند مشکلی به وجود آید ممکن است جریمه مالیاتی شوند.

چه موقع تنظیم لایحه مالیاتی مهم می‌شود؟
گاهی مؤدی مالیاتی از پرداخت بدهی مالیاتی خود چشم‌پوشی می‌کند؛ دولت نیز برای این که او را متوجه تخلفش کنند برای او اخطاریه می‌فرستد که هر چه زودتر مالیات به تاخیر افتاده را پرداخت کند؛ مؤدی نیز اگر نسبت به مالیات خود اعتراضی دارد می‌تواند با تنظیم لایحه مالیاتی و مراجعه به هیئت‌ حل اختلاف مشکلی که در این خصوص دارد را حل کند.
با تنظیم لایحه مالیاتی شما اعتراض خود را به میزان مالیاتی که برایتان تعیین شده را به همراه دلایل و مدارکی که دارید به اطلاع هیئت حل اختلاف می‌رسانید. تا در اسرع وقت به مشکل شما رسیدگی کنید. البته بهتراست این را بدانید که قبل از تنظیم لایحه مالیاتی باید با نحوه نوشتن و قوانین آن کاملاً آشنایی داشته باشید.

نحوه‌ی تنظیم لایحه مالیاتی
اگر بدون مشاوره یا وکیل یا متخصص امور مالیاتی تصمیم به نوشتن لایحه دارید بهتر مراحل زیرا را در مورد نحوه‌ی تنظیم لایحه مالیاتی رعایت کنید:
اولین قدم در نحوه‌ی تنظیم لایحه مالیاتی دریافت رونوشت گزارش رسیدگی برگ تشخیص صادره از طرف حوزه مالیاتی شما می‌باشد (گزارش رسیدگی، اوراقی را گویند که گروه محترم رسیدگی نحوه محاسبه دقیق مالیات موضوع مورد بحث را در آن نوشته است.) شما باید اظهارنامه خودتان را که برای اداره امور مالیاتی ارسال کرده‌اید مطالعه کنید که ببینید چه مشکلی داشته است.
در مرحله دوم تنظیم لایحه مالیاتی باید بعد از مطالعه موارد گفته شده درصورتی که سند و مدرک دال بر دفاع شما در برابر سازمان امور مالیاتی وجود دارد آن‌ها را تهیه کرده و بررسی کنید.
سومین مرحله تنظیم لایحه مالیاتی این است که سعی کنید به یکی از گزارش‌های بایگانی شده زیر در راستای اعتبار دادن و دفاع بهتر اشاره کنید و آن را به لایحه خود زمینه کنید:
آیین نامه-بخشنامه-تصویب نامه-رای شورای عالی مالیاتی-دستورالعمل مالیاتی
در نحوه تنظیم لایحه مالیاتی تجربه‌هایشان می‌دهد که در بیشتر مواقع لوایح طولانی که در چندین برگه نوشته شده است، توسط هیئت حل اختلاف مطالعه نمی‌شود به همین دلیل پیشنهاد می‌شود در کوتاه‌ترین و بهترین و مفیدترین حالت، عنوان و مطلب خود را نگارش و حذف کنید.

نکات مهم نحوه‌ی تنظیم لایحه مالیاتی
در نحوه‌ی تنظیم لایحه مالیاتی نکات بسیار مهم وجود دارد که باید به آن‌ها توجه داشته باشید. در تنظیم لایحه مالیاتی سعی کنید که فقط به قوانین و مقررات مالیاتی اهمیت دهید زیرا نحوه‌ی رسیدگی اداره امور مالیات و مراجع ذی‌ربط بر اساس قوانین و مقررات مالیاتی است.

نحوه‌ی تنظیم لایحه مالیاتی این‌گونه‌ است که باید تسلط کاملی بر تمام قوانین و مقررات مالیاتی داشته باشید و گزارشات رسیدگی به انواع لایحه مالیاتی با دقت بررسی کنید. شما باید حتی با قوانینی که به تازگی تصویب شده آشنایی داشته باشید. اگر تسلطی بر قانون ندارید تنظیم لایحه مالیاتی یک ریسک است.

یکی از مواردی که قبل از تنظیم لایحه مالیاتی باید انجام دهید این است که نحوه رسیدگی را با مقررات ق م م، آیین نامه‌های اجرایی، بخشنامه‌های سازمان امور مالیاتی، رأی شورای عالی مالیاتی و رأی دیوان عدالت اداری مقایسه و اگر اختلافی بود فهرست کنید.

 

فنون لایحه نویسی در تنظیم لایحه مالیاتی

در تنظیم لایحه وکلا باید به جای اینکه زیاده نویسی کنند سعی کنند کل مطالب را در لایحه بنویسند بدین منظور که باید در لایحه نویسی تمام ترفندهای خود را پیاده کنید زیرا آن لایحه نشان دهنده تمام تجربه و مهارت شما می‌باشد. برای این‌که با فنون لایحه نویسی به طور کامل آشنایی پیدا کنید می‌توانید نمونه‌های از آن را مطالعه کرده و بعد اقدام به نوشتن لایحه کنید. اغلب کسانی که درگیر شکایت و دعوا هستند به ضرورت یادگیری نوشتن لایحه پی می‌برند و به دنبال راهی برای نوشتن متن‌های قانونی هستند. بعضی به منظور آشنا شدن با روند قانونی و تعریف تهیه لایحه به اینترنت مراجعه می‌کنند با جستجو کردن در میان لایحه‌های دفاعیه به دنبال موضوع موردنظر خودشان هستند.

برخی دیگر هم این کار را کاملاً به وکیل واگذار می‌کنند و چنین اقداماتی را بهترین راه به منظور مواجهه با پیچیدگی‌های لایحه نویسی می‌دانند. بعضی‌ها هم این باور را دارند که خودشان می‌توانند دست به قلم شوند و لایحه بنویسند این افراد از نکات موجود در علم حقوق و قضاوت کلا چشم پوشی کرده‌اند و دست به کار می‌شوند که حتماً چنین رویه‌ای نتیجه خوبی ندارد.

بدانید که لایحه نویسی پیچیدگی‌های زیادی دارد کسی که لایحه نویسی می‌کند باید هم مهارت لازم را داشته‌ و هم اینکه با فنون لایحه نویسی آشنایی کامل داشته و آموزش دیده باشد اگر می‌خواهید لایحه نویسی خود را به افراد غیرحقوقی بدهید بدانید افرادی که قلم خوبی دارند دلیل نمی‌شود که حتماً لایحه نویس خوبی باشند زیرا فنون لایحه نویسی نیاز به مطالعات و مهارت خاص دارد. پس سعی کنید تنظیم لایحه مالیاتی را به کسی که کاردان هستند بسپارید تا در ادامه شکایت با مسائل مختلفی روبه‌رو نشوید.

در تنظیم لایحه مالیاتی باید به چه مواردی توجه کرد؟

در تنظیم لایحه مالیاتی اگر وکیل خواهان یا شاکی هستید گفتار متهم یا خواننده در مقدمه پرونده وسط و آخر آن برابری شود، درصورتی که وکیل مالیاتی متهم یا خوانده باشید موارد زیرا را رعایت کنید:

مطالعه کردن پرونده، خلاصه نویسی از حساس‌ترین موارد قید شده در پرونده، چنانچه شاهد و یا شاهدانی در پرونده شهادتی داده باشد باید اظهارات و گفتار آن‌ها در طول جلسات برابری کند. خوانا نوشتن لایحه و خودداری کردن از نکاتی که ربطی به پرونده ندارد، استدلال محکمه پسند از موکل و استناد به خود قانون. درصورتی که وکیل مقابل شما باشد کنترل کردن تمبر مالیاتی وی ضروری است. قدرت فن دفاع یک وکیل از موکل یا موکلین و روش‌های نادرست وی در دفاع باعث هدر دادن حقوق موکل یا موکلین خود می‌شود. یک وکیل در جلسات دادگاه می‌بایست منظم با دقت و با حوصله تا پایان جلسه حضور داشته باشند.

به دلیل این که دیده شده بعضی از وکلا در برخی از جلسات قبل از تمام شدن جلسه محکمه را ترک می‌کنند و اظهار می‌کنند که بعداً می‌آییم و امضا می‌کنیم که این چنین رفتاری برای یک وکیل، بسیار نادرست بوده و قابل قبول نیست. یک وکیل زبده و ماهر باید به گونه‌ای برنامه ریزی کند که جلسات دادگاه او با هم تداخل نداشته باشند بدین صورت که در جلسه‌ای که بسیار مهم است حتماً حضور فیزیکی داشته باشد و بتواند لایحه دفاعیه مالیات را به هیئت حل اختلاف و یا هر مراجعی که لازم باشد ارائه دهد و از شما دفاع کند.

مزایایی تنظیم لایحه مالیاتی
لایحه نوشتاری است که از طرف صاحب دعوا چه حقوقی باشد چه حقیقی به مقام قضایی داده می‌شود مؤدیان مالیاتی نیز در دعاوی مالیاتی برای حضور در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی و سایر مراجع اداری به تسلیم لایحه دفاعیه نیاز دارند تا بتوانند از حق خودشان دفاع کنند.

لایحه دفاعیه مالیاتی، بهترین ابزار مؤدی برای دفاع از حق خود در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی است زیرا:

بیشتر اوقات بعد از اینکه مؤدی دفاعیات خود را به هیئت حل اختلاف ارائه می‌کنند و جلسه را ترک می‌کنند اعضای هیئت دوباره لایحه را مرور کرده و نسبت به آن رأی خودشان را صادر می‌کنند. با توجه به اینکه در یک روز کاری پرونده‌های رسیدگی شده توسط هیئت حل اختلاف تعدادشان زیاد می‌باشد ممکن است هیئت مزبور در همان روز به پرونده‌ها رأی ندهد، به این دلیل که با مطالعه دوباره لایحه و یادآوری موضوع رأی مورد نظر را صادر می‌کند.

بعضی اوقات به دلایل مختلفی مؤدی نمی‌تواند در زمان معینی در هیئت حل اختلاف حاضر شود ولی می‌تواند لایحه دفاعیه خود را در دبیرخانه ثبت و به هیئت ارائه نماید اعضای هیئت نیز با مطالعه لایحه مزبور نسبت به صدور رأی اقدام می‌کنند.

تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی و شرکت در هیئت حل اختلاف
با استناد به ماده 237قانون مالیات‌های مستقیم، گزارش کامل رسیدگی که بر مبنای صدور برگ تشخیص می‌باشد را از اداره امور مالیاتی مربوطه استعلام کنید و به حکم قوانین، اداره امور مالیاتی وظیفه دارد که اطلاعات را در اختیار مؤدی قرار دهد. این اطلاعات شامل:

گزارش رسیدگی یکی از اطلاعاتی است که در اختیار مؤدی قرار گرفته می‌شود که باید آن را با دقت بررسی و مطالعه کند: ؛ بدین صورت که:

نحوه رسیدگی را با مقررات ق. م. م. آیین نامه‌های اجرایی و بخشنامه‌های سازمان امور مالیاتی، رأی شورای عالی مالیاتی و رأی دیوان عدالت اداری مقایسه می‌شوند و اگر در یک محدوده زمانی مشخص اختلاف به وجود آمد حل اختلاف مالیاتی باشد رأی عالی مالیاتی یا دیوان عدالت اداری می‌باشد.اگر مؤدی نتواند یا راضی نباشد برای تنظیم لایحه مالیاتی از وکیل مالیاتی استفاده کند. برای این وضعیت مؤدی نیز راه حلی وجود دارد که همان تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی از طریق مشاوره اینترنتی از سایت معتبر می‌باشد.

فرقی نمی‌کند که در کجای ایران باشید در هر کجا که هستید می‌توانید با ارسال کردن مدارک و اوراق مالیاتی مربوطه و با طرح مشکل مالیاتی خود از ما برای تنظیم کردن دفاعیه مالیات کمک بخواهید. مشاوران و متخصصان مالیاتی سایت ما پس از تحویل گرفتن و بررسی کردن صورت مسئله و دریافت مدارک و اوراق مالیاتی مربوطه، امکان داشتن یا امکان نداشتن تنظیم لایحه مالیاتی را به شما اطلاع خواهند داد. درصورتی که امکان تنظیم لایحه مالیاتی برای شما وجود داشته باشد هزینه تنظیم لایحه مالیاتی به شما اعلام می‌کند.

درصورتی که شما موافقت کردید پس از دریافت هزینه توافق شده، اقدام به تنظیم لایحه مالیاتی خواهند کرد پس لایحه مالیاتی تنظیم شده برای شما ارسال می‌کنند از حقوق قانونی مؤدی در برابر سازمان امور مالیاتی دفاع می‌کنند این نمایندگان به دلیل این که در جلسات حضور دارند سعی می‌کنند که در تنظیم لایحه مالیاتی به گونه‌ای از حقوق مؤدی دفاع کنند که به نفع او رأی داده شود.

توجه کنید که در هیچ مراجعی که امر قضاوت را بر عهده دارند، وکیل مدافع و دادستان حق رأی صادر کردن را نداشته و فقط قاضی است که می‌تواند با توجه به کیفرخواست دادستان و دفاعیه‌های وکیل مدافع و بر اساس اجتهاد خود به صدور، رأی اقدام کنند. در هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی، سه داور آن به‌جز نمایندگان بندهای 1 و 2 و 3 ماده 244 ، نقشی همانند و برابر با قاضی را ایفا می‌کنند هر یک اجازه صدور رأی مستقل را دارند رأی نهایی بر اساس نظریه داوران اعتبار می‌یابد.